Meer halen uit de 4 iPhone-knoppen

Meer halen uit de iPhone-knoppen

De iPhone kent maar 4 knoppen, namelijk de bekende homeknop onder aan het scherm. Daarnaast is er een aan/uitknop aanwezig bovenop het toestel. Tenslotte zijn er volumeknoppen en een mute-schakelaar aanwezig aan de zijkant van het toestel. De knoppen lijken maar een functie te hebben, maar het is niet wat het lijkt.

Homeknop

De homeknop is de bekende iPhone knop die u gebruikt voor vrijwel alle handelingen. De knop gebruik je voornamelijk om terug te gaan naar de hoofdscherm. De knop heeft meer mogelijkheden dan alleen het terugkeren naar de hoofdscherm vanuit een geopende applicatie. De homeknop in combinatie met de aan/uit knop biedt de mogelijkheid om een screenshot te maken. Ingedrukt houden van de homeknop resulteert in het activeren van Siri-assistent.

Wat kan de homeknop nou precies?

De homeknop heeft diverse functies die pas geactiveerd worden na de homeknop op een bepaalde wijze te gebruiken. iPhonerepairs heeft ze voor u op een rijtje gezet.
-Éen keer indrukken
Het één keer indrukken van de homeknop zorgt ervoor dat de iPhone weer inschakelt wanneer deze inactief is. Het één keer indrukken van de homeknop terwijl een applicatie open staat, zorgt ervoor dat de hoofdscherm wordt weergeven. Ook op het moment wanneer u meerdere hoofdpagina’s heeft met applicaties heeft en u zich bevindt op de derde pagina, zorgt het één keer drukken op de homebutton dat u terugkeert naar de eerste hoofdscherm.
­-Twee keer drukken
Door twee keer achter elkaar te drukken op de homebutton, activeert u de Multi-taskingfunctie. U ziet in een oogopslag welke applicaties actief zijn op de achtergrond. Daarnaast ziet u bovenaan de contacten met wie u recent contact had.
­­-Drie keer drukken
Wanneer u drie keer drukt op de homebutton, activeert u de toegankelijkheidsfuncties. Deze moet u wel eerst inschakelen via de instellingen van Apple producten. Deze functie is alleen beschikbaar voor de toestellen vanaf de iPhone 4s.
­-Ingedrukt houden
Het ingedrukt houden van de homebutton, zorgt zoals hierboven beschreven voor het activeren van Siri. Dit is de virtiuele assistent. Deze functie is alleen beschikbaar voor de toestellen vanaf de iPhone 4s.

Sluimerknop ofwel de aan/uitknop

De sluimerknop is terug te vinden aan de bovenzijde van de iPhone toestellen. Bij de iPhone 6 zit deze aan de zijkant van het toestel. Door middel van deze knop kan de iPhone aan en uit worden gezet en kan de toestel geactiveerd worden wanneer deze in standby-modus staat.

Het toestel wordt alleen uitgezet wanneer deze knop voor langer periode wordt ingedrukt. Het kort indrukken van de knop, zorgt ervoor dat het toestel in standby-modus gaat. U kunt dan nog wel gesprekken binnen krijgen en andere meldingen van applicaties.

Wat kan de sluimerknop nou precies?

-Éen keer lang indrukken
Het één keer lang indrukken van de sluimerknop zorgt ervoor dat de iPhone wordt uitgeschakeld. Er verschijnt een balk op uw toestel met de instructie om de telefoon volledig uit te schakelen.
-Éen keer kort indrukken
Het één kort keer indrukken van de sluimerknop zorgt ervoor dat de iPhone weer inschakelt wanneer deze in standby-modus stond.
-Éen keer indrukken bij het ontvangen van een telefoongesprek
Op het moment wanneer u een telefoongesprek binnenkrijgt, kunt u het gesprek door middel van één keer drukken op de sluimerknop dempen. Het geluid en/of trilfunctie worden gedempt. U ziet het gesprek nog wel op uw telefoon.
-Éen keer indrukken bij het ontvangen van een telefoongesprek
Op het moment wanneer u een telefoongesprek binnenkrijgt, kunt u het gesprek door middel van twee keer drukken op de sluimerknop afwijzen. De beller wordt meteen doorverbonden met uw voicemail.
-Éen keer indrukken in combinatie met de homebutton
U kunt de homebutton combineren met de sluimerknop. Het resultaat is een screenshot.
­-Éen keer lang indrukken bij vastgelopen applicaties
Het indrukken van de sluimerknop totdat u een balk krijgt met de instructie op uw toestel af te sluiten, kan uw vastlopende iPhone en/of iPad weer herstellen. U druk vervolgens op annuleren en uw toestel functioneert weer naar behoren.

Volumeknop

Tenslotte kent de iPhone de volumeknop. Hiermee kunt u het volume harder en zachter zetten. Dit kan gedurende het luisteren van muziek, maar bijvoorbeeld ook tijdens het bellen en/of het actief zijn binnen een applicatie.

Wat kan de volumeknop nou precies?

-Éen keer drukken op + of –
U kunt hiermee een binnenkomend gesprek afwijzen.
-Éen keer drukken op +
U kunt hiermee een foto maken. Deze functie geïmplementeerd, omdat het hierdoor makkelijker is om op traditionele wijze een foto te maken. Echter werkt dit pas vanaf de iOS 5.