Help, iPhone in water gevallen? Los het zelf op.

 

Wat te doen bij iPhone waterschade?iPhone waterschade

In de loop der jaren is al veel geëxperimenteerd om toestellen met vochtproblemen zo snel en efficiënt mogelijk droog te krijgen. Wij hebben een overzicht gemaakt van de mogelijk opties. Dit is een combinatie van research op het internet en de ervaringen van onze ervaren monteurs. De opties die volgen kan je toepassen op het moment dat het toestel geen garantie meer heeft.

Optie 1 Reviveaphone

Op het moment dat je telefoon te klampen krijgt met vochtproblemen, raden wij op de eerste plek het gebruik van producten zoals Reviveaphone. Dit is een speciale reparatie reinigingsvloeistof, die het toestel snel weer reinigt en droog maakt. Deze speciale vloeistof dringt diep door tot de kern van het toestel, namelijk de moederbord. Vervolgens verwijdert deze het vocht dat vastzit aan de moederbord.

Hoe werkt het?

-Om te beginnen stop je de iPhone in een zak. Daarna gaat de meegeleverde vloeistof in de zak. Dit blijft gedurende zeven minuten zo.
-Daarnaast wordt een droogzakje meegeleverd. De iPhone moet 24 uur in het zakje gelegd worden.
-Lijkt de iPhone droog? Dan is de kans aanwezig dat de iPhone weer aangaat. Gaat de iPhone niet aan? Dan is het aangeraden weer 24 uur te wachten.
De fabrikant geeft aan dat het succespercentage op 90 procent zit. Wel wordt het door de meesten gezien als een laatste redmiddel. Het is aangeraden om het te proberen met de hierna volgende goedkopere opties. De hulpmiddel is te gebruiken tot ruim 30 dagen nadat de telefoon is gesneuveld.

Optie 2 Rijst

Een optie om de iPhone droog te maken, is het gebruik van rijst. Vaak worden hier grapjes over gemaakt, maar het werkt wel!
Een van de vaakgehoorde grappen is, dat de iPhone gedurende de nacht in rijst moet worden gelegd. In de nacht komt vervolgens een persoon van Aziatische afkomst langs om het toestel te repareren.
Stop de iPhone in een bak(je) rijst en laat deze minstens 24 uur liggen. Ook hierbij geldt, hoe langer de iPhone blijft liggen, des te meer kans op herstel. De bak met rijst kan het beste gelegd worden op een warme plek zoals bijvoorbeeld de vensterbank.

Geen rijst? Er zijn alternatieven!

Op het moment dat er geen rijst in huis is, kunnen alternatieven worden gebruikt. Hetgeen dat je in je achterhoofd moet houden, is dat het moet gaan om een product dat vochtabsorberend is. Een voorbeeld naast rijst is havermout.

Optie 3 Silicagel

Optie 3 is een optie die mensen vaak niet voor ogen hadden. De iPhone kan namelijk ook droog worden gemaakt met silicagel. Wat is silicagel gaat er nu door de meeste gedachtes heen? Het antwoord op deze vraag is simpel. Het rare papieren zakje met een ‘poeder’ inhoud die vaak in de schoenendoos zit bij je nieuwe schoenen. De enige reden waarom deze optie vaak niet bereikbaar maakt, is omdat het moeilijk is om genoeg zakjes te vinden om heel de iPhone te bedekken. Op het moment dat je genoeg zakjes hebt liggen, is het aangeraden om deze te gebruiken. Ook hierbij is een periode van minstens 24 uur aangeraden.

Zijn er andere opties?

Op diverse fora kom je regelmatig opties tegen zoals het gebruik van een föhn, verwarming of de hete zon. Wij raden dat af. Laat het toestel geleidelijk drogen, zonder het te forceren met hitte om kans op snel herstel te vergroten.

Wat is nu het verstandigst met het aanzetten van het toestel?

Hoe sneller de iPhone wordt aangezet, hoe meer kans op kortsluiting. Geduld is daarom een hele belangrijke factor wanneer je kans op herstel van het toestel wilt vergroten. Een aantal dagen is daarom wel aangeraden. Ook op het moment dat het toestel aangaat en hij lijkt te werken, is het verstandig om vrijblijvend langs te gaan bij een reparateur om zijn kennis en expertise te raadplegen.

Kan ik het ook uitbesteden?

Op het moment dat u zoiets heeft van, ik wil liever niks proberen, dan kunt u gebruik maken van onze reparatieservice. Onze dienstverlening kenmerkt zich door service. Wij willen dat een klant zo min mogelijk last moet ondervinden van de reparatie van zijn of haar toestel. Helaas is het niet mogelijk om de iPhone op locatie te repararen. Waterschade gaat net wat anders.