Waterschade

iPhone in water gevallen

Is je iPhone in het water gevallen? Dan moet je snel handelen om de mogelijke schade zoveel mogelijk te beperken. Je iPhone kan in meerdere situaties vochtig worden. Hoe het gebeurt en in wat voor soort vloeibaar substantie de iPhone valt, maakt vaak niet snel wat uit. Wijsheid is om zo snel mogelijk actie te ondernemen, om de kans op snel herstel te vergroten.

Om te beginnen is het van belang om in te schatten hoe ernstig de schade ongeveer is. Vragen waar je antwoord op moet geven zijn

Waar is de iPhone in gevallen?

 • wasbak
 • toiletpot
 • wasmachine
 • regenplas
 • een glas frisdrank
 • nat geworden tijdens het douchen
 • Hoe lang nat geweest?

  Vervolgens is het belangrijk om vast te stellen hoe lang de iPhone in het vocht heeft gelegen. Als maatstaf kan je het volgende gebruiken.
  -Lang – bijv. meegedraaid in de wasmachine, gevallen in het zwembad
  -Middel –bijv. gevallen in een ondiepe plas regenwater
  -Kort – bijv. nat geworden door spatwater (regen/douche)
  Het gaat hier om het punt van nat worden tot het drogen. Je kunt er vanuit gaan dat de kans op herstel wanneer je toestel kort nat was, groter is dan wanneer je iPhone lang nat is geweest.

  Hoe moet je te werk gaan?

  Op het moment dat je toestel nat wordt, is het ten zeerste aangeraden om de iPhone per direct volledig uit te schakelen. Op die manier voorkom je kortsluiting en overige schade dat veroorzaakt kan worden door het vocht. Vervolgens is het van belang de iPhone volledig uit te schakelen door de aan/uitknop ingedrukt te houden totdat er een balk verschijnt op het toestel. Vervolgens volg je de instructies om de de iPhone volledig uit te schakelen.

  Drogen

  Eenmaal uit, moet het toestel ruimte krijgen om goed te drogen. Het is niet aangeraden om de iPhone tussentijds op te laten of aan te zetten om de situatie te peilen. Hoe langer de iPhone uit staat te drogen, hoe beter. Daarnaast is verstandig om het vocht dat verwijderd kan worden, te verwijderen. Dit doe je door je eventuele telefoonhoesjes/accessoires en simkaart te verwijderen. Middels een handdoek/doek/papiertje kan het vocht verwijderd worden door de openingen. De iPhone regelmatig omdraaien om het vocht naar beneden te krijgen, kan ook toegepast worden als tactiek om de iPhone zo snel mogelijk droog te krijgen.

  Tips & Tricks

  In de loop der jaren, hebben onze reparateurs veel toestellen voorbij zien komen, waaronder iPhones met waterschade. Omdat je het in enkele gevallen zelf kan oplossen, hebben wij de beste tips & ticks voor je verzameld. Neem een kijkje bij onze Tips & Tricks over hoe waterschade op te lossen.

  Reparatie op locatie

  Het repareren van je iPhone met waterschade op locatie is vaak helaas niet mogelijk. Doordat het op voorhand vaak moeilijk is om in te schatten wat er precies defect is, kan de reparateur pas bij het openen van het toestel zien wat er precies allemaal vervangen moet worden. In de meeste gevallen wordt het toestel naar ons verzonden of het kan worden afgegeven op een van onze kantoren. Vervolgens kan de reparateur het toestel repareren. Voordat het toestel wordt gerepareerd, worden de kosten besproken met jou. Op die manier voorkomen we verrassingen en gedoe achteraf. Je weet precies waar je aan toe bent. Vraag ons vrijblijvend naar de voorwaarden.